Gratis verzending vanaf 50 euro! 020 - 776 40 32

Kokedama – design met vetplanten

Kokedama is een Japans woord dat letterlijk bal van mos betekent. En dat is precies waar het bij deze techniek om draait. Het is een kunstvorm met planten afkomstig uit Japan. In plaats van een bloempot met tuinaarde zit de plant met zijn wortels in een mosbal. Het heeft grote overeenkomsten met de techniek die gebruikt word bij bonsai. Hierbij wordt de plant klein gehouden. Kenmerkend zijn de bijzondere vormen en sculpturen.

Kokedama als kunstobject

Kokedama is een nieuwe trend die de afgelopen jaren is overgewaaid uit het land van de rijzende zon. De mosbal wordt met de hand gemaakt waardoor het mogelijk is om elke gewenste grootte en vorm te creëren. De vorm van de plant staat centraal waardoor de kokedama als een echt kunstobject in de ruimte aanwezig is.

 

Verticale tuin

Omdat de planten geen pot hebben is er dus veel mogelijk als het gaat om presentatie. Met een hangende mosbal kan je al snel een zeer bijzondere hangende tuin maken maken. Naast de handgemaakte mosbal is het ook mogelijk om een bal van natuurlijke kokosvezels te gebruiken. Bij vetplantjes.nl passen we deze bijzondere techniek toe op onze vetplanten. Zowel in staande als in hangende vorm.

kokedama design met vetplanten 02

Water geven

De vetplantjes hebben niet veel water nodig. Je kan ze eenvoudig besproeien met wat water. Vaak is 1 keer in de twee weken meer dan voldoende. Voor de wat grotere planten is het ook mogelijk om de mosbal een paar minuten onder te dompelen in water. De mos zuigt zich dan vol met water en zorgt ervoor dat de plant weer voor langere tijd voldoende over vocht kan beschikken. Haal de mosbal uit het water en pers al het overtollig water eruit. Houd er rekening mee dat de kokedama nog een beetje kan nalekken voordat je ‘m weer op zijn plek zet.

Mini kokedama geboortebedankje met vetplantje mix

Mini kokedama met vetplantje als geboortebedankje.

Kokedama set van 3 stuks met vetplant mix

Hangende kokosbal met vetplantjes.

Summary
Kokedama - Design met Vetplanten
Article Name
Kokedama - Design met Vetplanten
Description
Handgemaakt kokedama design met vetplanten. De vorm van de plant staat centraal waardoor de kokedama als een echt kunstobject in de ruimte aanwezig is.
Author
Publisher Name
vetplantjes.nl
Publisher Logo