Vetplantjes.nl

Deze vetplantjes hebben mooie bloemen

Welke grond heeft een vetplant nodig

Welke vetplanten hebben mooie bloemen?

 

Vetplanten zijn geweldige planten, omdat ze nauwelijks water nodig hebben om te overleven. Ze komen normaal voor in de meest harde omstandigheden, zoals woestijnen en andere droge warme gebieden. Vetplanten kunnen weken zonder water en dat betekent dat ze zeer gemakkelijk te onderhouden zijn. Met een vetplant kun je op vakantie gaan zonder dat je je buren moet vragen om je planten water te geven. Maar vetplanten zijn niet alleen onderhoudsarm, ze zijn ook erg mooi. Een aantal ervan bloeit en brengt kleur je interieur binnen. Ben jij overtuigd? Lees hier dan verder over de mooiste vetplanten met bloemen.

De Hottentotvijg

De Hottentotvijg ken je mogelijk met zijn andere naam, de Carpbrotus. Van dit vetplantje bestaan verscheidene soorten die allen bloeien in verschillende kleuren. De kleur bloem die je krijgt hangt af van het soort Carpbrotus dat je hebt. Je herken de Hottentotvijg aan de lange groene stengels met rode randen en kleurrijke bloem met dunne en lange blaadjes.

De Huernia

Als je de Huernia ziet, dan denk je direct aan een cactus. Dat komt doordat deze plant langwerpige stelen heeft met stekels. De Huernia is echter officieel een vetplant, gewend aan een zeer droog en warm klimaat. Hij is inheems in landen zoals Nigeria en Tanzania. De bloem is heel bijzonder en ziet eruit als een ster met vijf punten en een cirkel in het midden. De bloem van de Kuernia Karat Crimson heeft een schitterend rode kleur.

De kerstcactus

De officiële naam voor de vetplant die ook wel de kerstcactus genoemd wordt is Lidcactus. Dat komt doordat deze vetplant vooral rond de kerst volop in bloei staat. En er zijn dan een groot aantal verschillende soorten kleuren bloemen om uit te kiezen. Zo is er een kerstcactus met en witte bloem, een rode bloem of een gele bloem. Lidcactussen zijn groot, reken op ongeveer een meter breed. Ze produceren duizenden bloemen.

De Echeveria en Aloë Vera

Vetbloemen bloeien het liefste in hun eigen omgeving. En Nederland is nu eenmaal geen woestijn. Sommige vetplanten vinden het daarom lastig om te bloeien, maar als ze dat doen word je beloond met een schitterend tafereel. De Aloë Vera vetplantjes zijn een voorbeeld van een welbekende vetplant die in Nederlandse huizen nauwelijks bloeit. Maar krijgt jouw plant een bloem, dan is dat een schitterende rode toren die bovenop de plant verschijnt. Ook de Echeveria bloeit niet altijd, maar als je de plant goed verzorgt dan heeft deze mooie donkeroranje bloemetjes die prachtig afsteken tegen het donkere blad van de plant.

De Messem Pendulina

Wist je dat vetplanten ook prima in hangbakken kunnen worden geplaatst? En de Messem Pendulina is daar dan een uitstekende kandidaat voor. Dit bekende vetplantje heeft paarse bloemen met een wit hartje. Ze groeien gemakkelijk over de rand van je hangbak heen, waardoor ze een grote kleurrijke en decoratieve bal vormen op je terras of veranda.

De Kalanchoë

Als er een vetplant is die in verscheidene kleuren te krijgen is, dan is het de Kalanchoë wel. Het leuke aan deze vetplant is dat hij lijkt op een standaard kamerplant en dat er een groot aantal varianten met verschillende kleuren bloemen zijn. Voeg kleur toe aan je interieur door Kalanchoë plantjes te kopen in verschillende kleuren. Let wel op: heb je kinderen of huisdieren, dan is dit geen goede keuze. De Kalanchoë is namelijk giftig.

De groene Kokonoricum

De Kokonoricum is een plant die afkomstig is uit Mexico. Het is dus in staat om zeer lang zonder water door te leven. Het is net als de Messem Pendulina een plant die graag over randen heen groeit en die graag hangt. Het is ook een plant die veel gekweekt wordt omdat hij zo mooi is en gebruikt wordt als sierplant. De bloementjes zijn klein en geel en de bladen groeien op zo’n manier dat ze het uiterlijk krijgen van een ster. Daarbij heeft het een geneeskrachtige werking en kunnen ze zelfs in een steenachtige omgeving overleven.

Crassula Ovata

De laatste en mogelijk meest bekende bloeiende vetplant die we hier behandelen is de Crassula Ovata. Je kent vast iemand die deze vetplant in huis heft staan. Je herkent hem door de kleine ronde blaadjes en het vriendelijke uiterlijk. Het voordeel van de Crassula Ovata is dat deze vetplant heel oud kan worden. Tijdens dat lange leven zal hij meerdere malen bloeien. Je ziet dan schitterende kleine witte bloemetjes met een roze hartje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven