vetplant voor in huis

Vetplantjes zijn gezellig en ideaal voor binnen. In de juiste condities gedijen ze binnenshuis erg goed. Het is wel belangrijk dat ze voldoende licht krijgen. Dit kun je bereiken door ze in de vensterbank te zetten, maar iets verder daar vanaf kan ook. Het helpt dan wel als je: veel lichtinval hebt, lichte muren of reflecterende voorwerpen zoals een spiegel.

Om te beginnen is het goed om te begrijpen dat er vetplanten zijn die het beter binnenshuis doen maar ook vetplanten die juist buitenshuis meer tot hun recht komen. Kijk bij aankoop dus ook even of het een binnen of een buiten (vet) plant is. Bijvoorbeeld de sempervivum is echt geschikt voor buiten en veel minder voor binnen.

Als vuistregel kun je gebruiken dat groene vetplanten beter kunnen groeien in slechtere lichtomstandigheden. De volgende planten zijn hiervoor geschikt:

Een mooie mix die precies deze planten bevat is de onderstaande:

mix plantjes

Als het plantje zich gaat strekken richting het licht, overweeg dan de plaats van de vetplant aan te passen: de vetplant is dan op zoek naar meer licht en gaat naar het licht toe groeien. Zet hem dan bijvoorbeeld dichterbij het raam zelf.

Let ook altijd op met water, de meeste vetplantjes hebben pas behoefte aan water als ze helemaal uitgedroogd zijn, als je vetplantjes binnenshuis hebt dan geef je ze vaak onbewust te vaak water: let hier ook op bij vetplantjes voor binnen, niet over bewateren, dan gaat de wortels rotten en sterven ze af.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.